WeTransfer: maandelijks 40 miljoen gebruikers

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 12 okt 2017 in nieuws

WeTransfer heeft maandelijks 40 miljoen actieve gebruikers, bedrijven en particulieren die samen een miljard bestanden met elkaar uitwisselen.

Dat zegt directeur Gordon Willoughby in een vraaggesprek met de Financial Times. De Engelsman die eerder bij Amazon en eBay werkte, zegt dat het bedrijf enkele tientallen miljoenen euro’s aan omzet doet. En er staan zwarte cijfers onder de streep.

De meest winstgevende markt is de Verenigde Staten. Daar opende het een jaar geleden ook een kantoor, in Los Angeles. Er is bewust niet gekozen voor Sillicon Valley maar voor de hoodfstad van de filmindustrie. WeTransfer wil zich namelijk profileren als de digitale koerier voor de creatieve industrie. Daarom geeft het ook dertig procent van de wallpaperruimte weg aan kunstenaars en artiesten. De rest gaat tegen betaling naar adverteerders, van wie ook creatieve inbreng wordt verwacht.

WeTransfer brengt een dezer dagen een vernieuwde mobiele app uit waarmee gebruikers eenvoudig digitale bestanden van hun telefoon kunnen versturen.

Foto: Garry Knight (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment