Dell Technologies onthult Internet of Things-strategie

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 11 okt 2017 in nieuws

Dell Technologies gaat Internet of Things breed omarmen. Het Texaanse bedrijf kondigt vandaag een nieuwe divisie aan, gespecialiseerd in Internet of Things-oplossingen (IoT).

De afgelopen 15 jaar was cloud sterk in opmars. Toch is dat nog altijd een sterk gecentraliseerd model voor het leveren van IT-diensten, vindt Dell. In een tijdperk waarin elk soort apparaat intelligent wordt, van telefoon tot auto en van gloeilamp tot thermostaat, is er steeds meer real time-verwerking van informatie nodig.

En dus komt Deel met een nieuwe gedistribueerde computerarchitectuur waarbij IoT en Artificial Intelligence worden gecombineerd.

Dell maakt voor zijn nieuwe strategie gebruik van zijn bestaande hardware portfolio, waaronder Dell EMC PowerEdge C-Series-servers voor batch training en machine learning. Deze worden gecombineerd met analyses van relevante metadata die Dell al langer levert onder de vlag van Dell Boomi.

Dell Technologies zal de komende drie jaar ruim 1 miljard dollar investeren in nieuwe IoT-producten, oplossingen, labs, partnerprogramma’s en een bijbehorend ecosysteem. Ray O’Farrel wordt general manager van de IoT-divisie. Hij was tot nu toe CTO bij Dell dochter VMWare.

Dell Technologies Capital presenteert later vandaag een aantal van zijn IoT investeringen tijdens zijn IQT-event in New York. Daaronder Zingbox, een ontwikkelaar van IoT veiligheidsoplossingen die het Internet of Trusted Things mogelijk moet maken, en software ontwikkelaar FogHorn Systems.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment