Steden trekken flink aan Amazon voor tweede hoofdkwartier

Geen reacties
Tags:
Posted 11 okt 2017 in nieuws

Sinds Amazon liet weten dat het een stad zoekt voor een tweede hoofdkwartier buiten de huidige thuisbasis Seattle, is de schoonheidswedstrijd in alle hevigheid losgebarsten. Niet minder dan honderd locaties hebben zich gemeld. De deadline valt op 19 oktober.

Amazon verwacht van deze steden wel een substantiële bijdrage in de vorm van belastingvoordelen of subsidies.

Niet verrassend komen veel stedenkandidaten uit het oosten en midden van de Verenigde Staten. Veel techbedrijven hebben zich juist aan de Amerikaanse westkust gevestigd. Kennelijk is de gedachte dat Amazon vanwege de werkgelegenheid eerder zal kiezen voor een minder voor de hand liggende locatie.

Tucson, Arizona stuurde Amazons Jeff Bezos zelfs een flinke cactus. Die weigerde en schonk de cactus aan het Desert Museum.

Philadelphia is ook in de race vanwege de aanwezigheid van grote universiteiten als Wharton. Een groep rond miljardair Dan Gilbert wil Amazon overhalen om naar de economisch zwaar getroffen stad Detroit te komen.

New Jersey heeft al een belastingverlaging van zo’n 5 miljard dollar toegezegd. Ook Chicago doet mee en heeft een comité met niet minder dan 600 leden opgericht om de komst van Amazon te begeleiden.

Kleinere steden als Stonecrest, Georgia doet overigens dapper mee.

 

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment