Bpost koopt voormalig eBay Enterprise

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 09 okt 2017 in nieuws

De Belgische bezorger Bpost neemt het Amerikaanse Radial over voor 820 miljoen dollar. Daarmee krijgt bpost toegang tot verschillende facetten van e-commerce. Radial heette in het verleden eBay Enterprise.

‘Deze overname betekent een grote sprong voorwaarts voor bpost en is van cruciaal belang om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux en Europa als wereldwijd’, aldus CEO Koen Van Gerven van bpost.

eBay Enterprise was ooit het voormalige GSI Commerce, dat voor 2,4 miljard dollar door het veilinghuis werd gekocht. De combinatie van GSI en Magento, destijds eveneens overgenomen door eBay, moest de bovenkant de e-commercemarkt bedienen. De activistische investeerder Carl Icahn dreef eBay ertoe het bedrijf te splitsen om er zo meer waarde uit te halen.

eBay Enterprise fuseerde in 2016 met Innotrac en werd Radial. Gezamenlijk wilde men een nieuw merk in de markt zetten, dat ‘e-commerce wil voorbereiden op een nieuwe retailrealiteit’. Daarmee wordt vooral omnichannel bedoeld.

Radial rekent DSW, GameStop, Shoe Carnival en Destination XL tot zijn klanten.

Het Amerikaanse bedrijf is tegenwoordig gevestigd in Pennsylvania en telt zo’n 6.700 medewerkers. Radial beschikt over 24 distributiecentra en verwerkte vorig jaar meer dan 306 miljoen artikelen. De omzet voor dit jaar ligt tussen de 970 miljoen en 1 miljard miljoen dollar.

Radial was tot nu toe een privébedrijf in handen van investeringsfondsen, waaronder Sterling Partners en Longview Asset Management.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment