Amazon test eigen bezorgdienst

Geen reacties
Tags: ,
Posted 09 okt 2017 in nieuws

Google test in het geheim onder de noemer Seller Flex een eigen bezorgdienst aan de westkust van de Verenigde Staten. Dat meldt Bloomberg.

Met de dienst wil Google kosten beperken, maar ook sneller kunnen bezorgen.

De dienst draait al twee jaar in India, maar zou volgend jaar in de VS worden gelanceerd voor partners die via het platform van Amazon verkopen. Nu zijn het nog UPS en FedEx die namens Amazon bezorgen.

Het is niet duidelijk of de dienst ook voor eigen bestellingen wordt gebruikt, maar de geruchten hebben beleggers nerveus gemaakt. Amazon is een grote klant van UPS.

Rivaal Walmart zit intussen niet stil. Die heeft de bezorgdienst Parcel uit Brooklyn (foto) overgenomen. Het bedrijf dat zich richt op de last mile werd in 2013 opgericht, en lanceerde een jaar later in New York.

Wat de retailer heeft betaald voor Parcel is niet bekend gemaakt, maar tot op heden heeft het niet meer dan 2 miljoen dollar aan financiering opgehaald.

Walmart zelf zegt dat het om een van de kleinere acquisities gaat, ook al omdat de bezorging voorlopig beperkt blijven tot New York City.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment