‘Microsoft gaat stoppen met Surface’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 06 okt 2017 in nieuws

Analisten die deze week bijeenkwamen op het Amerikaanse Channels Forum congres verwachten dat Microsoft zijn Surface lijn niet lang meer in de lucht houdt.

Dat denken ook enkele van Microsofts OEM partners, oftewel fabrikanten die Windows software afnemen. Lenovo’s COO Gianfranco Lanci denkt zelfs dat Microsoft de stekker er in 2019 uit zal trekken. Ook Dells Marius Hass verwacht er niet veel meer van.

Jarenlang was het beleid van Microsoft om geen eigen hardware te ontwikkelen, afgezien van toetsenborden en muizen. Partners waren er niet blij mee dat Microsoft vervolgens ook tablets en hybride laptops ging ontwikkelen.

De verwachting van de analisten en partners is gebaseerd op het feit dat ondanks een bemoedigende start de Surface hardware niet goed verkoopt. Sterker nog: daar verliest het bedrijf flink op. Topman Satya Nadella had er eerder geen moeite mee om de tak die mobiele telefoons maakte in zijn geheel af te stoten.

Microsoft oprichter Bill Gates vertelde een dezer dagen dat hij een Android toestel met ‘veel Microsoft software’ gebruikt.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment