wehkamp denkt aan fysieke winkels

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 05 okt 2017 in nieuws

wehkamp wil zijn aanbod in de toekomst ook via fysieke winkels ter beschikking stellen. Dat vertelde Maarten Tibosch, COO wehkamp, gisteren op eRetail Europe.

Tibosch vertelde er wel meteen bij dat hij dat plan eerst met partners wil uitwerken, “maar mocht dat niet lukken, dan sluit ik niet uit dat we het zelf gaan proberen”.

Een aantal jaren geleden was Paul Nijhof, toen CEO van wehkamp moeder RFS Holland Holding, er nog van overtuigd dat consumenten steeds meer van hun uitgaven online zullen doen, bij voorkeur op één centrale plaats. ‘Wij zijn de Koopgoot en de Kalverstraat op internet, waar 120 miljoen keer wordt ‘langsgelopen’, vertelde hij toen.

Maar inmiddels lonkt dan toch ook de fysieke retail. wehkamp zou daarmee in de voetsporen treden van tal van pure players, Coolblue voorop, die eigen winkels openen. Ook in het verleden heeft wehkamp, als postorderbedrijf, nooit fysieke winkels gehad.

Nog maar een zeer gering deel van de consumenten koopt online, benadrukte Tibosch, die via Philips en LEGO bij wehkamp is gekomen. Ondanks de forse groei van internet en de sluiting van steeds meer fysieke ketens, blijft fysieke retail trekken.

Een tijdlijn voor het openen van winkels werd gisteren niet gegeven.

Tibosch meldde tussen de bedrijven ook dat bezorging op zondag niet wordt uitgesloten. Op zaterdag wordt nu al wel geleverd.

Foto: Peter BoerLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment