Belgische muziekindustrie wil eigen portaal op Spotify

Geen reacties
Tags:
Posted 16 sep 2017 in nieuws

De Belgische muziekindustrie is in gesprek met Spotify om een lokaal muziekportaal op te zetten. Dat zegt Olivier Maeterlinck, directeur van koepelfederatie BEA (Belgian Entertainment Association), tegen DeMorgen.

De belangenorganisatie publiceerde afgelopen week cijfers over de eerste helft van 2017. Streaming is in België voor het eerst een belangrijker inkomstenbron dan de verkoop van de klassieke CD.

In de eerste helft van dit jaar groeiden de inkomsten uit streaming met 41 procent, goed voor een omzet van 25,3 miljoen euro. De klassieke CD brengt nog altijd 21 miljoen euro op. Downloads 7 miljoen. De enige fysieke drager die groeit is vinyl.

Het succes van streaming kan echter op den duur een bedreiging vormen voor lokale artiesten. Die zijn nu voor hun inkomsten aangewezen op de verkoop van platen en CD’s, op streamingplatforms krijgen ze minder de aandacht.

‘In andere landen zien we dat lokale artiesten beter scoren als streamingdiensten een lokaal portaal hebben’, zegt Maeterlinck.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment