Val Bitcoin zet door, ook Ethereum onderuit

Geen reacties
Posted 15 sep 2017 in nieuws

De val van de Bitcoin zet door. De koers staat vandaag op 3000 dollar, vijfhonderd dollar minder dan gisteren. Ook de Ethereum staat onder druk en noteert nu onder de 200 dollar.

Sinds begin september is 75 miljard dollar aan waarde virtueel in rook opgegaan. De marktkapitalisatie van de Bitcoin alleen is onder de 50 miljard uitgekomen.

Bitcoin verloor minder dan zijn grootste rivaal Ethereum. Gisteren deed deze laatste virtuele munt nog 240 dollar, maar nog niet zo lang geleden betaalden gebruikers 400 dollar. Gemiddeld verliezen alle virtuele munten 20 procent per dag.

Hoewel recente uitspraken van Nobelprijswinnaar en zeepbelvoorspeller Robert Shiller en Jamie Dimon van JPMorgan (‘Bitcoin is fraude’) niet geholpen hebben, is de belangrijkste oorzaak mogelijk verbod van virtuele munten in China. De Cjhinese overheid zou een aantal handelsfora voor Bitcoin en andere cryptomunten willen sluiten. China is een van de grootste markten voor virtueel geld.

Het optimisme over Bitcoin is in elk geval verdwenen. Toen kort geleden heel even de 5000 dollar werd gehaald, voorspelden sommigen een verdere stijging van de Bitcoin naar 10.000 dollar. In 2010 werd de waarde van de digitale munt zelfs nog in centen geteld.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment