Mixed reality ook voor studie anatomie

Geen reacties
Tags: ,
Posted 14 sep 2017 in nieuws

Het Leids Universitair Medisch Centrum en het New Media Lab van Universiteit Leiden lanceren met innovatiepartner InSpark een zogeten mixed reality anatomie app voor de Microsoft HoloLens.

Veel studenten vinden het moeilijk om complexe gewrichten als de enkel te doorgronden. De HoloLens, de innovatieve bril van Microsoft, laat virtuele objecten in 3D zien in de werkelijke omgeving van de brildrager: mixed reality. Vernieuwend van deze app is dat studenten het hologram kunnen bedienen met hun eigen been.

De technologie zorgt ervoor dat een virtueel onderbeen als het ware door de lesruimte zweeft. Studenten kunnen er omheen en onderdoor lopen, onderdelen aan- en uitzetten, en het enkelgewricht laten bewegen. Vernieuwend van deze app is dat studenten het hologram kunnen bedienen met hun eigen been.

Eind vorig jaar wonnen het LUMC, de Universiteit Leiden en het New Media Lab de Innovation Challenge 2016/2017 van ICT-samenwerkingsorganisatie SURF. Met 20.000 euro subsidie hebben zij een proof of concept ontwikkeld, waarmee studenten anatomie kunnen bestuderen op basis van casuïstiek en hun eigen bewegingen. Het streven is om dit concept later dit jaar (gratis) beschikbaar te stellen als app voor de HoloLens.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment