Apple TV krijgt lokale content, in 4K

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 12 sep 2017 in nieuws

Netflix en Amazon brengen Ultra HD series en films naar Apple TV. Dat heeft Apple zojuist bekend gemaakt. Ook is er een overeenkomst getekend met Hollywood studio’s voor de verkoop Ultra HD titels. Of die kort na het bioscoopdebuut verkrijgbaar zal is niet duidelijk.

Zoals verwacht heeft Apple vandaag een nieuwe Apple TV aangekondigd, die werkt met 4K oftewel Ultra HD, HDR en Dolby Vision. Vandaar de naam Apple 4K. HDR, hetgeen staat voor High Dynamic Range, levert mooiere contrasten en wordt tegenwoordig standaard aangeboden in premium televisies.

Apple brengt ook lokale content naar Apple 4K, maar daar zit Nederland nog niet bij.

De nieuwe Apple TV is op 22 september verkrijgbaar, net als de nieuwe Apple Watch 3, die eveneens werd aangekondigd.

De 4K versie van Apple TV krijgt al meteen concurrentie. De website AFTVnews onthulde maandag dat Amazon nog deze maand een nieuwe Fire TV settopbox gaat aankondigen die video’s met een 4K-resolutie af kan spelen, maar ook HDR biedt en een beeldverversing van 60 frames per seconde. Daarnaast wordt Alexa gebruikt voor stembesturing.

De settopbox krijgt de vorm van een kubus, met aan de bovenkant fysieke knoppen.

Amazon zou ook een goedkopere Fire TV dongel uit willen brengen dat aan de tv gehangen wordt zoals de Chromecast van Google. Ook dit model zou 4K, HDR en 60 frames per seconde ondersteunen.

(wordt later aangevuld)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment