Nieuwe iPhone wellicht te duur voor Chinezen

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 12 sep 2017 in nieuws

Het toestel is nog niet eens aangekondigd, maar Chinese consumenten reageren nu al terughoudend op de nieuwe Apple iPhone X, die vermoedelijk iets van 1000 dollar gaat kosten. Dat is twee keer het gemiddelde maandsalaris in China.

Groot China, inclusief Taiwan en Hong Kong, is een belangrijke markt voor Apple, goed voor 18 procent van de omzet over het laatste kwartaal. Apple is niet het belangrijkste merk, maar wel het enige buitenlandse na Huawei, Oppo, Vivo en Xiaomi.

Apple kampt al met teruglopende omzetten, tot 10 procent in de eerste helft van dit jaar. Het laatste model iPhone 7 deed het minder goed in China omdat het erg veel op zijn voorgangers leek.

Mogelijk komen partijen als Alibaba en JD.com consumenten tegemoet met betaalregelingen, schrijft Reuters.  Consumenten kunnen dan in termijnen afbetalen.

Apple kondigt de nieuwe iPhone vanavond aan. Naast de dure iPhone X wordt een nieuw model van de iPhone 7 verwacht. Die zal wel veel goedkoper zijn.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment