Jouk Pleiter (Backbase) winnaar LOEY Award

Geen reacties
Tags: ,
Posted 11 sep 2017 in nieuws

Jouk Pleiter, oprichter van Backbase, mag zich winnaar van de LOEY Award 2017 noemen. De prijs voor beste online ondernemer van Nederland werd maandagavond uitgereikt in de bijzondere aanwezigheid van Koningin Máxima. Die bracht een bezoek aan de LOEY Awards in haar hoedanigheid als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Jouk Pleiter was eind jaren negentig medeoprichter van Tridion, een softwareontwikkelaar voor content management. In vijf jaar tijd groeide het bedrijf van nul naar twintig miljoen euro omzet. In 2003 zag Pleiter kansen in een nieuwe markt, en richtte Backbase op, specialist in digital engagement banking software.

Inmiddels heeft het bedrijf HSBC, Citibank, Goldman Sachs, ABN AMRO en Deutsche Bank als klant. Ruim 73 miljoen eindgebruikers in 42 landen gebruiken vrijwel dagelijks de Backbasetechnologie. Backbase telt ruim 600 medewerkers.

De LOEY Awards zijn de onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie die dit jaar voor de achtste keer werden uitgereikt. Ondernemers uit de industrie konden vakgenoten nomineren voor de prijs. Een jury, bestaande uit juryvoorzitter Daniel Ropers (bol.com), Bernhard van Oranje (Levi9), Corinne Vigreux (TomTom), Joost Romeijn (Sundio Group) en Bas Beerens (oprichter WeTransfer, winnaar LOEY Award 2016), heeft de uiteindelijke winnaar op basis van groei, innovatie en inspiratie geselecteerd.

Danique Wiltink van Nimbles werd na stemmen van het publiek verkozen tot LOEY Talent.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment