Detailhandel Nederland lanceert online privacy checklist

Geen reacties
Tags:
Posted 11 sep 2017 in nieuws

Detailhandel Nederland lanceert een online checklist die winkeliers helpt om zich beter voor te bereiden op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (kortweg AVG) die volgend jaar van kracht wordt. De AVG privacywet dwingt ondernemers tot maatregelen. Dat kan ook gelden voor winkeliers.

De kaders waar binnen een bedrijf persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt (of laat verwerken) veranderen. Denk aan klantgegevens als naam, adres, woonplaats, bestelhistorie, betaalgegevens, klantenkaarten en nieuwsbrieven. Maar – veel directer – ook aan het (laten) verwerken van (personeels)gegevens valt straks allemaal onder de nieuwe wet.

De online checklist werd door voorzitter Guido van Woerkom gepresenteerd aan Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt in Nederland vanaf mei 2018 toezicht op de naleving van de nieuwe privacywet.

De AVG check biedt binnen 10 minuten inzicht in acties die de ondernemer nu kan ondernemen. Ondernemers weten met deze leidraad beter op welke acties ze zich moeten richten.”, licht Detailhandel licht Van Woerkom toe.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment