‘Google wil HTC kopen’

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 08 sep 2017 in nieuws

Google zou in afrondende gesprekken zijn met HTC uit Taiwan om diens telefoontak te kopen. Het zou een volgende stap zijn in de tango van Google met de smartphonebusiness.

Want in 2011 kocht Google ook al het toen noodlijdende Motorola Mobility om dat nog geen drie jaar later van de hand te doen aan Lenovo. Nu is het de Taiwanese krant Commercial Times dat meldt dat Google een deel van HTC wil kopen.

Het is niet helemaal duidelijk of dat om het hele smartphonedivisie gaat of enkel om de R&D-afdeling, iets dat ook nog apart wordt benoemd.

Een dergelijke deal zou niet vreemd zijn. Google is eigenaar van het besturingssysteem dat op 85+ procent van ’s werelds telefoons draait, maar ziet dat er een brede waaier van Android-versies wordt gebruikt. Vanwege die versplintering is het voor ontwikkelaars verhoudingsgewijs duur om voor Android te bouwen.

Deze fragmentatie komt vooral door het ronduit lakse updatebeleid van telefoonfabrikanten. Ze verkopen liever een nieuw toestel dan dat ze investeren in softwareupdates. Daar kan Google met HTC (klein marktaandeel) feller tegen optreden omdat het het aanbod beter kan gaan sturen.

Databedrijf Newzoo onderzocht, in aanloop naar de lancering van de iPhone 8, hoe sterk het iOS-landschap is gefragmenteerd en kwam tot de volgende bevindingen:

– 88 procent van alle iOS-apparten, dus ook iPads, draait op iOS10
– Van de 1,2 miljard iPhones die tot nu toe zijn verkocht, was in juli 2017 61 procent nog in gebruik
– Het aantal iPhones 7(en 7+) verdubbelde tussen januari en juli 2017 tot 175,8 miljoen (14%, 10%)
– Tachtig procent van alle iPhones is een 6 of hoger, dus niet ouder dan drie jaar
– Eenderde van alle iPhones bevindt zich in China, 18,4 procent in de VS

De eerste Google Nexus, die een niet gemodificeerde versie van Android draait, verscheen in 2010 en kwam uit de fabrieken van HTC.

Foto: Gilly (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment