Warner koopt Spinnin Records, Eelko van Kooten stapt op

Geen reacties
Tags:
Posted 07 sep 2017 in nieuws

Warner Music Group (WMG) kondigt de overname aan van het Nederlandse Spinnin’ Records. Het label zal als een zelfstandige onderneming worden gerund door medeoprichter Roger de Graaf als CEO.

Medeoprichter Eelko van Kooten heeft besloten het bedrijf te verlaten om zijn interesses in andere vakgebieden verder te ontplooien.

Het sterk digitaal georiënteerde dancelabel werd in mei al aangehaald door Music Business Worldwide als overnamekandidaat. Naast Warner werd toen Sony als geïnteresseerde genoemd.

Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Denis Doeland heeft onlangs nog het ‘digitale vermogen’ van het label uitgerekend en kwam op een bedrag van 55 miljoen euro. Die waardering is gebaseerd op het aantal digitale connecties: relaties tussen fan en Spinnin’, maar ook de relatie van de fans onderling. Doeland ziet Spinnin’ als een sterk virtueel sociaal netwerk.

Artiesten die momenteel onder beheer staan bij Spinnin’ Records zijn onder onder andere: Alok, Bassjackers, Bob Sinclar, Chocolate Puma, EDX, Fedde Le Grand, Kris Kross Amsterdam en KSHMR

Spinnin’ Records biedt daarnaast onderdak aan tal van sublabels waaronder Tiësto’s Musical Freedom, Don Diablo’s Hexagon, KSHMR’s Dharma, Blasterjaxx’s Maximized en Oliver Heldens’ Heldeep Records.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment