AfterPay wil Europa veroveren

Geen reacties
Tags: ,
Posted 07 sep 2017 in nieuws

AfterPay, het Nederlandse bedrijf dat achteraf betalen mogelijk maakt, wil onder andere uitbreiden naar het buitenland. Onder de vleugels van het Duitse moederbedrijf Arvato wordt onder andere gewerkt aan de verovering van een aantal Europese landen, vertelt Floor Tuinstra tijdens eFashion 2017.

Op de technologische roadmap staat allereerst de ontwikkeling van een app, aldus Tuinstra. “We zijn momenteel enorm druk met het lanceren daarvan en hebben inmiddels 85.000 downloads. In eerste instantie is het een my account-app dus je kunt er betalingen mee doen en inzien wat je gekocht hebt, retouren enzovoorts. Het is realtime. Maar we gaan nog meer leuke dingen doen. We zijn aan het kijken of we in termijnen kunnen laten betalen en we onderzoeken fysieke retail, dus of je in de winkel kunt afrekenen met AfterPay, allemaal leuke initiatieven die voorbijkomen. Plus internationaal, dat is ook heel belangrijk voor ons.”

De komende maanden zal AfterPay “heel grote stappen zetten” in met name Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië. “Dan kun je AfterPay daar ook gebruiken. We zijn al wel aanwezig in die landen maar we hebben nog geen API-integratie. Samen met al onze partners, de PSP’s, moeten we de samenwerking verder gaan intensiveren en kunnen retailers vervolgens via AfterPay betalingen faciliteren op hun website met het betaalplatform met wie zij samenwerken.”

Wat de uitbreiding vergemakkelijk is dat een aantal grote spelers die in Nederland zijn gevestigd ook in die landen actief zijn. “Buckaroo, Adyen, Ingenico, MultiSafePay, je hebt er heel veel en met de meeste werken we gelukkig samen. Dus zou een webshop via zo’n PSP onze betaalmogelijkheid kunnen gebruiken. Onze grootste droom is om zeker in Europa als achterafbetaalmethode aanwezig te zijn bij de meeste webshops. Dus dat bij elke transactie die achteraf gebeurt, AfterPay daar als de uitgelezen mogelijkheid voor wordt gezien.”

Bitcoins, toch het buzzword van vandaag in de financiële wereld, is vooralsnog geen hot topic bij AfterPay, zegt Tuinstra tot slot. “We hebben bitcoins gedaan in het verleden maar er was niet zoveel animo voor. Er kwamen heel weinig transacties uit. Dus we pauzeren het eventjes. Wellicht dat er in de toekomst meer vraag naar is.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment