Europese Snapchatters kunnen eigen geofilter maken

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 05 sep 2017 in nieuws

Snap activeert een nieuwe geldstroom in Europa met de uitrol van de zogeheten Geofilters aan zijn particuliere gebruikers. Tot op heden was het ontwerp en de publicatie hiervan voorbehouden aan bedrijven.

Het technologiebedrijf kondigt vandaag de Europese uitrol aan van fotofilters die bijvoorbeeld voor verjaardagen, trouwerijen, feesten of andere bijeenkomsten. Voor een prijs vanaf zeven euro kan iedereen zijn eigen filter ontwerpen en aanbieden aan de anderen die de gelegenheid bezoeken.

Filters zijn te maken in de nieuwe Creatieve Studio, onderdeel van de app. Daarin staan thema’s, sjablonen en basisontwerpen om te personaliseren.

Bij de prijs wordt rekening gehouden met de duur en grootte van de geofence. Het minimaal mogelijke gebied is 1.800 vierkante meter en het maximale gebied is 450.000 vierkante meter. Snap belooft binnen een werkdag de conceptfilters te beoordelen om al dan niet live te zetten.

Geofilters is in ieder geval vandaag beschikbaar in Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Noorwegen en Zweden.

Snap zei afgelopen voorjaar dag zijn foto-app is geïnstalleerd op een op de vijf mobieltjes in Nederland en dat zeventig procent van de gebruikers achttien jaar of ouder is. Er zijn dagelijks 57 miljoen gebruikers in Europa.

Foto: Hamza Butt (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment