Bijzonder hoogleraar (digitale) innovaties in toerisme benoemd

Geen reacties
Tags: ,
Posted 04 sep 2017 in nieuws

Per 1 september is prof. dr. Bas Hillebrand benoemd als bijzonder hoogleraar om de leerstoel ‘Innovations in Tourism’ aan Nyenrode Business Universiteit te bekleden. Hij gaat onderzoek doen met de focus op marketing en innovatie in de reissector.

Het betreft een samenwerking tussen ANVR en Nyenrode die voor vijf jaar is afgesloten. Vanuit de leerstoel ‘Innovations in Tourism’ onderzoekt Hillebrand hoe organisaties in de reissector innovaties en nieuwe businessmodellen ontwikkelen en op de markt zetten, alsmede het gedrag van de consument of zakenreiziger. Met de onderzoeken vanuit de leerstoel wil de ANVR relevante, wetenschappelijke informatie en inzichten krijgen die haar leden reisondernemers helpen de (zaken)reiziger nog beter op weg te helpen.

Bas HillebrandHillebrand over de ontwikkelingen in de branche: “Innovatie in de toerisme sector is niet goed te begrijpen zonder rekening te houden met de ecosystemen waarin innovatie ontstaat. Veel innovaties zijn technisch gezien uitstekend en slaan duidelijk aan bij klanten, maar hebben toch moeite om een blijvend succes te worden. In de toeristische sector kan bijvoorbeeld gedacht worden aan Airbnb, dat door onvoldoende rekening te houden met andere stakeholders, zoals lokale gemeenschappen en overheden, nu problemen begint te ondervinden in sommige steden.”

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment