Amerikaanse millennial dagelijks 3 uur op telefoon

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 01 sep 2017 in nieuws

De Amerikaanse jongere millennial, de groep 18- tot 24-jarigen, besteedt dagelijks drie uur tijd aan het gebruik van apps op zijn telefoon. Opvallend genoeg installeert hij weinig nieuwe apps en valt vooral terug op wat bekend is.

Dat is te lezen in een nieuw rapport van onderzoeker comScore. Daarin is gekeken naar hoe de Amerikaan zijn telefoon, tablet en computer gebruikt. De korte samenvatting: hoe jonger de gebruiker, hoe meer hij louter op zijn telefoon doet. Zelfs tablet en computer laat hij links liggen.

De jongere millennial besteedt dagelijks drie uur aan apps, 25- tot 34-jarigen 2,6 uur en 35- tot 44-jarigen 2,3 uur. Dat is qua intensiteit vergelijkbaar met hoe lang de Nederlander dagelijks televisie kijkt: rond de drie uur per dag.

Iets meer dan de helft van de gebruikers downloadt minder dan eens per maand een nieuwe app. Het zijn weer de jongeren die dat gemiddeld nog omlaag trekken. Dertien procent downloadt maandelijks wel een nieuwe app, elf procent twee, acht procent drie en twintig procent vijf of meer. Opvallend is dat een op de vijf nieuw gedownloade apps een betaalde is.

Wanneer wordt gekeken naar het medium dan ziet comScore dat mobiele gebruikers de helft van de tijd doorbrengen met telefoontaps, 34 procent op de desktopcomputer en zestien procent met tablet en het mobiele web.

Foto: Garry Knight (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment