Samsung durft het weer: een nieuwe Galaxy Note

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 23 aug 2017 in nieuws

Samsung introduceerde zojuist in New York de Galaxy Note8, de ‘nieuwe Note voor mensen die grotere dingen willen doen’. Opvallend was dat Samsung het debacle van de Note7 van vorig jaar niet onbesproken liet. “We zijn dankbaar dat de Note gemeenschap ons trouw is gebleven.”

De Galaxy Note8 heeft het grootste scherm ooit op een Note. Op het 6,3 inch Quad HD+ Super AMOLED Infinity Display zie je meer, terwijl je minder hoeft te scrollen, zegt het bedrijf. De meegeleverde S Pen heeft een fijnere punt en verbeterde drukgevoeligheid.

Via Live Message deel je animaties en tekeningen op platforms die GIFs (AGIF) ondersteunen. Dit was nog niet eerder mogelijk met de S Pen. Die trouwens ook kan vertalen met de S Pen Translate. Daarmee worden niet alleen losse woorden, maar ook complete zinnen vertaald. Dit kan in 71 talen.

De Galaxy Note8 is verder uitgerust met twee 12 MP camera’s aan de achterkant met Optical Image Stabilization (OIS) op zowel de groothoeklens als de telelens.

De introductie van zijn voorganger een jaar geleden leidde tot de grootste crisis ooit voor Samsung. Het bedrijf maakte haast met de introductie van de smartphone met schrijfpen, wetende dat Apple in september zijn nieuwe iPhone zou lanceren. Terwijl Nederland nog aan het strand lag, lanceerde Samsung begin augustus de Note7. En die kreeg wereldwijd goede, zo niet laaiende, kritieken.

Maar toen het toestel eindelijk te koop was, begonnen de problemen. Er kwamen meldingen binnen over ontploffende accu’s. Niet veel, maar genoeg om Samsung op scherp te zetten. Begin september werden miljoenen exemplaren teruggeroepen. Samsung zou de accu vervangen en de lancering in de Benelux en Engeland voorlopig uitstellen.

Nadat Amerikaanse klanten hun toestel hadden omgeruild, bleken ook die toestellen defect. Opnieuw verschenen foto’s en video’s van brandende Notes. Luchtvaartmaatschappijen namen geen risico’s meer het verboden het gebruik van het toestel.

En toen zat er niets anders op dan om een totale productiestop af te kondigen en alle uitstaande toestellen terug te nemen en te vernietigen. Het bedrijf zag door een koersval van 8 procent 17 miljard dollar aan beurswaarde verdampen. Ook de resultaten over het derde kwartaal werden door het incident al meteen onderuit gehaald.

De Samsung Galaxy Note8 is vanaf 15 september in Nederland beschikbaar voor 999 euro. De eerste modellen verschijnen in de kleuren Midnight Black en Maple Gold.

(meer volgt)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment