TCA wil klap uitdelen aan Uber met nieuwe taxi-app

Geen reacties
Tags:
Posted 09 aug 2017 in nieuws

Taxicentrale Amsterdam gaat de concurrentie aan met Uber via een eigen nieuwe app in de Apple App Store. Met die app kunnen passagiers de dichtstbijzijnde taxi bestellen, en een keuze maken uit een normale taxi, een busje, ‘groene’ taxi of Schiphol-taxi. Betalen kan via de app, maar ook nog steeds cash of met pin bij de chauffeur.

De app is in een groot gebied te gebruiken, naast Amsterdam ook in Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen, Lijnden, Badhoevedorp en Schiphol. Met 1500 chauffeurs denkt het bedrijf een maximale aanrijtijd van vijf minuten te kunnen garanderen.

Ook is het vanaf nu mogelijk om via de app de taxirit te beoordelen. Gebruikers van de app krijgen na bestelling of reservering van een rit de naam van de chauffeur en het kenteken van de taxi te zien.

Ook kan een klant berichten sturen aan de chauffeur om speciale wensen door te geven, bijvoorbeeld over het meenemen van extra bagage, huisdieren of een rolstoel.

Het Oostenrijkse Taxi.EU is de maker van app, waardoor het mogelijk is om in meer dan honderd steden, verdeeld over 13 Europese landen, een taxi te bestellen. Gebruikers van de TCA-app kunnen ook taxi’s bestellen in steden als Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Istanbul en Praag.

De Android-versie is over een paar weken beschikbaar.



Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment