Voormalig BAM-complex Halfweg wordt broedplaats BOGOTÁ

Geen reacties
Posted 08 aug 2017 in nieuws

Het voormalig complex van aannemer BAM in Halfweg wordt een broedplaats voor kunstenaars, muzikanten en startups. Het project is onder de naam BOGOTá geïnitieerd door het bedrijf Meurkens & Meurkens, dat het terrein met steun van twaalf private investeerders, de Rabobank Haarlem en Omstreken en Bureau Broedplaatsen Amsterdam vorige maand kocht.

De eerste huurders vestigen zich eind september op BOGOTá. Met de realisatie van het project is 2,8 miljoen euro gemoeid.

Meurkens & Meurkens hebben eerder het voormalige belastingkantoor in de Haarlemse wijk Schalkwijk getransformeerd. Daar vonden na het vertrek elf jaar geleden van de Belastingdienst ruim 200 bedrijfjes en kunstenaars onderdak. E

Het BAM-complex bestaat uit twee gekoppelde kantoorgebouwen, een grote werkplaats en twee puntloodsen met een bruto vloeroppervlak van in totaal 9000 vierkante meter. In de gekoppelde kantoorgebouwen komen kunstenaars en startups.

Aan de achterzijde van het terrein staan aan de Ringvaart twee karakteristieke puntloodsen (samen 600 m²) die zich lenen voor een expositieruimte en horeca met een terras aan het water.

Het complex ligt op loopafstand van het NS-station Halfweg/Zwanenburg en op fietsafstand van Haarlem (10 minuten) en Amsterdam (15 minuten).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment