Voedsel en Waren Autoriteit gaat webwinkels controleren die rookwaren verkopen

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 03 aug 2017 in nieuws

De Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft brancheorganisatie Thuiswinkel.org laten weten dat zij na de zomer gaat controleren of webshops die rookwaren of e-sigaretten verkopen voldoen aan het reclameverbod. In principe kunnen ook boetes worden uitgedeeld.

Online reclame is verboden voor tabaksproducten, elektronische dampwaar (met en zonder nicotine) en voor roken bestemde kruidenproducten. Het reclameverbod geldt ook voor webwinkels en websites van fysieke tabaks- of (e-)sigarettenspeciaalzaken.

Net als bij fysieke verkooppunten mogen webwinkels de te koop aangeboden producten alleen op een reguliere wijze tonen. Dat wil zetten in een gesloten verpakking, tegen een neutrale achtergrond en met een normale prijsaanduiding. Webwinkels mogen daarbij alleen het merk, de merkvariant, de grootte of de inhoud van de verpakking, en de consumentenprijs vermelden.

Elke presentatie die een verdergaand aanprijzend karakter heeft dan deze reguliere presentatie, geldt als een overtreding van het reclameverbod.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment