Grote fusie Duitse affiliatenetwerken Awin en affilinet

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 02 aug 2017 in nieuws

Axel Springer en United Internet voegen Awin en affilinet samen tot één wereldwijd affiliate netwerk. Dat maakten beide bedrijven vanochtend bekend.

Zodra de transactie is afgerond zal Axel Springer, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, 80 procent van het bedrijf bezitten en United Internet de overige 20 procent, waardoor affilinet wordt opgenomen in de Awin organisatie. Het hoofdkantoor van het bedrijf zal gevestigd zijn in Berlijn en geleid worden door Awin CEO Mark Walters.

Affiliate marketing netwerk affilinet, dat volledig in eigendom van United Internet is, werd in 1997 opgericht in Duitsland en is actief in de Benelux, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het netwerk heeft zijn hoofdkantoor in München, meer dan 200 medewerkers verdeeld over acht vestigingen.

Awin (voorheen Zanox) telt vijftien kantoren wereldwijd, met 900 werknemers, 100.000 actieve uitgevers en 6.000 adverteerders. Awin genereerde het afgelopen boekjaar 377 miljoen euro voor zijn uitgevers.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment