Omzet Takeaway met 53 procent gegroeid

Geen reacties
Tags:
Posted 02 aug 2017 in nieuws

De beursgenoteerde maaltijdbezorger Takeaway realiseerde het afgelopen jaar een omzetgroei van 53 procent. De totale omzet voor heel Europa groeide naar 77,4 miljoen euro.

In de eerste zes maanden heeft het bedrijf in onder meer Nederland, Duitsland, Polen en Oostenrijk 32 miljoen orders verwerkt, 43 procent meer dan een jaar eerder.

Toch is het verlies de afgelopen drie maanden opgelopen tot 28,1 miljoen euro tegen 11,5 miljoen euro een jaar geleden. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 20,5 miljoen tegen 16,3 miljoen een jaar eerder.

In de thuismarkt werd een groei in orders van 31 procent gerealiseerd, de omzet steeg in Nederland met 35 procent.

De grootste groei werd bereikt in Duitsland en Polen. Het aantal orders steeg in Duitsland met 44 procent. In Polen is Takeaway naar eigen zeggen ‘vijf keer groter’ dan de grootste concurrent. In Oostenrijk heeft het bedrijf een voorsprong van 40 procent. Gemeten daar orders is Nederland overigens een grotere markt dan Duitsland en andere markten.

Voor het komende jaar rekent het bedrijf op 25 procent omzetgroei. Het aantal werknemers is wel fors gegroeid, naar 938. Takeaway verwacht ook dit jaar nog rode cijfers te schrijven.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment