‘Schuldenlast Netflix naar 20 miljard dollar’

Geen reacties
Posted 02 aug 2017 in nieuws

De kwartaalcijfers waren goed, het aantal gebruikers piekt, maar de schuldenpositie van Netflix is zorgelijk, meldt de Los Angeles Times. Door de aankoop van originele producties is de schuld opgelopen naar ruim 20 miljard dollar.

Netflix geeft alleen al dit jaar 6 miljard dollar uit aan originele content. Die originele producties zijn noodzakelijk om nieuwe gebruikers aan te trekken. De waardering is hoog. De 50 eigen series leverden alleen al dit jaar 91 Emmy onderscheidingen op. Het probleem: Netflix moet steeds meer geld lenen om die producties te financieren.

Het kostenplaatje zou Netflix op de lange termijn wel eens kunnen opbreken. Veel van de schulden worden niet duidelijk in de balans opgenomen. Netflix betaalt een aantrekkelijke rente voor zijn leningen, die steeds vaker in Europa worden gezocht.

Het ziet er ook niet naar uit dat Netflix het aantal producties gaat terugschroeven. Weliswaar heeft bedrijf onlangs enkele nieuw bestelde producties afgezegd, waaronder dure series als The Get Down en Sense8, maar daarnaast zijn contractuele verplichtingen aangegaan met Martin Scorsese, Sandra Bullock en Will Smith. The Irishman, door Scorsese geproduceerd, kost 100 miljoen dollar.

Ook wordt steeds meer voor lokale markten geproduceerd, waardoor de uitgaven mogelijk nog verder stijgen.

Beleggers hebben er voorlopig nog vertrouwen in: de koers van het aandeel is dit jaar met vijftig procent gestegen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment