eBay lanceert ‘Shazam’ voor producten

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 28 jul 2017 in nieuws

Zoals Shazam liedjes op de radio herkent, zo zal een nog te verschijnen app van eBay foto’s van producten kunnen herkennen. Voor zover die tenminste bij het online veilinghuis te vinden zijn.

De app Find it on eBay herkent zowel zelfgemaakte foto’s als afbeeldingen die op internet worden aangetroffen aan de hand van kunstmatige intelligentie. Ook leert de app producten gaandeweg beter te herkennen.

Als het product niet beschikbaar is, worden de best mogelijke alternatieven weergegeven. De kans is echter groot dat de producten kunnen worden gevonden, aangezien eBay er 1,1 miljard heeft geïndexeerd.

Het is zeker niet de eerste app die producten herkent. In mei kondigde online meubelverkoper Wayfair ook iets dergelijks aan, maar dan toegespitst op interieur. Neiman Marcus was er zelfs al eerder mee.

Google demonstreerde in het voorjaar de Lens-functie. Via de smartphonecamera herkent de software objecten en locaties. Door de camera op de naam van een router en het wachtwoord te richten, kan de gebruiker bijvoorbeeld automatisch inloggen op een netwerk. Google Lens zou ook makkelijk voor Google Shopping kunnen worden ingezet. Google heeft de merknaam Google Lens een dezer dagen in Europa bij het merkenregister ingediend (merknummer 16998643).

eBay heeft de app zelf ontwikkeld. Het idee kwam in 2015 voort uit de eBay Hack Week, een interne hackaton waar nieuwe innovaties worden bedacht. eBay gebruikte al eerder kunstmatige intelligentie voor zijn Shop The Look functie, die passende kleding bij elkaar zoekt.

eBay weet nog niet precies wanneer de app beschikbaar komt, maar het wordt ergens in het najaar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment