Kaspersky bestrijdt Windows Defender met gratis antivirussoftware

Geen reacties
Tags:
Posted 26 jul 2017 in nieuws

Kaspersky heeft een gratis antivirusprogramma uitgebracht dat vanaf oktober ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. In deze versie ontbreken alleen firewallbescherming, ouderlijk toezicht en VPN-functies.

Gratis antivirusprogramma’s zijn niet nieuw, maar Kaspersky dat al sinds 1997 antivirussoftware uitbrengt, heeft naar eigen zeggen last van het gratis Windows Defender in Windows (10). Ook al wordt nogal neergekeken op dit onderdeel, veel gebruikers zien geen reden meer om software van derden aan te schaffen.

Het bedrijf heeft kort geleden bij de Europese Commissie en de Duitse kartelwaakhond een klacht ingediend over Windows Defender. Het Russische bedrijf zegt dat Microsoft het gebruikers zelfs moeilijk maakt om antivirusproducten van derden te installeren. Ook zou de melding om antivirussoftware te vernieuwen in Windows nauwelijks zichtbaar zijn.

Het programma, dat is getest in Scandinavië, wordt daarom als freemium in de markt gezet. Kasperspy hoopt nu dat gebruikers zijn software nu wel gaan installeren. Voor meer functies moet 50 dollar worden betaald.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment