SAP leidt Nederlandse CRM markt

Geen reacties
Tags:
Posted 24 jul 2017 in nieuws

SAP is nog steeds de grootste partij als het gaat om CRM-oplossingen bij bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers. In dit segment is meer dan een kwart van de CRM-installaties afkomstig van SAP. Dat blijkt uit analyse door Computer Profile.

Op de tweede plaats staat Microsoft, goed voor 18 procent van de CRM-oplossingen. Salesforce sluit de top 3 met 12 procent. Opvallend is nog steeds de grote diversiteit aan CRM-oplossingen die in Nederland gebruikt worden. In totaal worden ruim 200 verschillende toepassingen genoemd.

Er zijn duidelijke verschillen in aandelen te zien binnen de verschillende marktsegmenten. SAP is binnen de multinationals duidelijk marktleider met 37 procent binnen dit segment. Ook voor Salesforce is dit het sterkste segment met 20 procent marktaandeel. Bij middelgrote Nederlandse bedrijven met 50 tot 250 medewerkers heeft Microsoft bijna een even groot aandeel als SAP.

Het aantal locaties dat een CRM-softwaresysteem gebruikt is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Momenteel heeft 36 procent van de locaties een CRM-systeem, terwijl dit vier jaar geleden 30 procent was.

Van alle in kaart gebrachte CRM-oplossingen draait bijna 19 procent in de cloud. Oplossingen die onder de noemer private cloud vallen, worden meegenomen in de categorie hosted. Met andere woorden, cloud betreft alleen publieke cloudoplossingen. Het afgelopen jaar is het aantal locaties dat gebruikmaakt van een hosted oplossing met 4 procentpunt gestegen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment