89 games doen mee met Dutch Game Awards 2017

Geen reacties
Tags:
Posted 24 jul 2017 in nieuws

89 games doen mee met de Dutch Game Awards 2017. De Awards zijn de belangrijkste prijzen specifiek gericht op Nederlandse game ontwikkelaars en worden dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

Er zijn diverse grote titels aangemeld zoals de PS4 titel Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games en Valerian: City of Alpha van Spil Games, naar de gelijknamige Science Fiction film. Dieren doen het dit jaar ook goed met games zoals Garfiel vs. Hotdog, Grumpy Cat’s Worst Game Ever, Combo Critters of Haai Five. Opmerkelijk is verder Hidden Folk een game van Adriaan de Jongh, dat een verzameling prachtige zwart wit zoekplaatjes biedt.

De categorie Virtual Reality games is nieuw. In totaal hebben dertien games zich hiervoor aangemeld. Er zijn grote titels zoals Landfall en Term1nal van het Amsterdamse Force Field, en Suicide Squad: Special Ops van het Utrechtse Sticky Studios. Opmerkelijk is verder de goed verkopende game Arizona Sunshine van Vertigo games uit Rotterdam. Met deze game ervaar je hoe het is om midden tussen de zombies te staan in Virtual Reality. Ook binnen de 21 aangemelde studenten games zien we een groot aantal VR games terug.

De nieuwe VR award wordt gesponsord door SIM-CI | Resilient by Design uit Den Haag die Virtual Reality inzet voor simulaties van kritisch infrastructuur.

Er zijn verder ruim 22 serious games ingediend. De toepassingen lopen uiteen van training tot de zorg. Zo helpt de game Moving Stories van Ijsfontein meer bewustzijn te creëren rond jongeren en mentale gezondheid.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment