Thuiswinkel.org lanceert privacytool

Geen reacties
Posted 17 jul 2017 in nieuws

Ruim voordat in mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming in werking treedt, lanceert Thuiswinkel.org dit najaar een tool waarmee leden op eenvoudige wijze hun persoonsgegevensbescherming op orde kunnen krijgen.

Aan de hand van een eigen privacy-dashboard kunnen zij gegevensstromen binnen de organisatie inzichtelijk maken. En via een slim register worden zij vervolgens automatisch op de hoogte gebracht wanneer er actie moet worden ondernomen.

Op 27 juli verstuurt de branche-organisatie een speciale nieuwsbrief waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij de impact die de AVG gaat hebben op de bescherming van persoonsgegevens.

Volgend jaar gaat er op privacygebied namelijk veel veranderen. Zo mag de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) fikse boetes uitdelen aan Nederlandse webwinkels die hun wettelijke verplichting niet nakomen. De AVG kent verschillende verplichtingen, waaronder een documentatieplicht, een verantwoordingsplicht en een informatieplicht. Daarnaast geldt voor sommige bedrijven een plicht om een Data Protection Officer (DPO) aan te stellen en is het voor sommige verwerkingen verplicht om een Privacy Impact Assessment (PIA) te doen.

Zorg dat je aan alle vereisten voldoet om de bezoeker van je webshop te informeren, adviseert Thuiswinkel.org. Daarnaast moeten bedrijven passende technische en organisatorische maatregelen nemen om overtredingen te voorkomen.

De tool die Thuiswinkel.org dit najaar ter beschikking stelt is ontwikkeld samen met ICTRecht en PrivacyBlox en is alleen voor leden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment