Mogelijk hoorzitting over overname Whole Foods

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 17 jul 2017 in nieuws

Democraat David Cicilline, verbonden aan het antitrustpanel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, wil een hoorzitting over de aankoop van Whole Foods door Amazon. Cicilline vreest dat de overname van de retailer gevolgen kan hebben voor kleinere retailers.

‘Het Congres heeft een verantwoordelijkheid om deze overname grondig te onderzoeken,’ liet Cicilline weten.

De overname van de biologische keten Whole Foods kwam onlangs als een complete verrassing. Met Amazon Fresh wist Amazon nog geen deuk in een pakje boter te slaan, maar met Whole Foods Market is Amazon ineens een serieuze speler in de boodschappenmarkt geworden. Het gaat weliswaar om slechts 460 vestigingen, maar het is wel een landelijke keten met een globaal inkoopnetwerk (het bedrijf zit ook in onder meer Engeland).

Hoogleraar retailmarketing Laurens Sloot noemde de overname onlangs een ‘aardschok’. Amazon heeft een enorme slagkracht. De ondernemingswaarde van Amazon is zelfs factor twee van Walmart. De voorsprong van Amazon in de digitale wereld ten opzichte van reguliere retailers is enorm.

Antitrustautoriteiten zoals de Federal Trade Commission hebben de overname nog niet goedgekeurd. Of de hoorzitting er ook echt komt is niet duidelijk.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment