Waarom iedereen een Virtual Private Server moet proberen

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 13 jul 2017 in nieuws

Voor een website of elke andere activiteit die webbased is, heb je een server nodig die dag en nacht aanstaat. Deze server is in verschillende soorten en maten af te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een webhostingpakket waarbij de infrastructuur achter je website al is ingesteld. Investeren in een eigen fysieke server waar jij aan de touwtjes trekt, is een andere mogelijkheid. Wil je het beste van beide werelden? Een Virtual Private Server biedt je maximale vrijheid zonder dat je de hardware zelf hoeft aan te schaffen.

Wanneer je een website snel online wilt zetten zonder je druk te maken over het instellen van de server waar die op draait, dan is een webhostingpakket een prima oplossing. Achter de schermen heeft je hostingprovider het meeste al voor je ingesteld, zodat je snel van start kunt met de opmaak van je website. Maar een webhostingpakket schiet tekort wanneer je meer zeggenschap wil hebben over de achterliggende server en wil klooien met geavanceerde functionaliteiten om bijvoorbeeld je website sneller of stabieler te maken. De regie hierover ligt tenslotte in handen van je hostingprovider.

De oplossing: een Virtual Private Server (VPS). Een VPS is feitelijk een in stukken opgedeelde fysieke server die in het datacenter van je hostingprovider staat. Je hoeft dus niet zelf de hardware te kopen, beheren en onderhouden. Tegelijkertijd heb je wel de technische vrijheid om ermee te doen wat jij zelf wilt. Een VPS is daardoor niet alleen interessant voor developers, systeembeheerders en programmeurs, maar ook voor de hobbymatige techliefhebber. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het is te realiseren op een VPS: beheer meerdere websites, bouw je eigen mediaserver, automatiseer je huis of draai een Minecraft-server.

With great power comes great responsibility. Het installeren en beheren van je VPS is je eigen verantwoordelijkheid. Er is dus wel wat technische kennis nodig om met een VPS uit de voeten te kunnen. Ben je niet bedreven in SSH en commandlines? Er zijn genoeg tutorials op het web te vinden die je wegwijs maken. De overstap van webhosting naar VPS wordt vergemakkelijkt door web control panels als DirectAdmin, Plesk of cPanel. Hiermee beheer je jouw hele server vanuit een intuïtieve grafische interface.

Probeer een VPS een maand gratis
Ook de voordelen van een VPS ontdekken? Hostingbedrijf TransIP biedt een maand lang gratis een VPS aan, waarmee je razendsnel je eigen stabiele en schaalbare set-up kunt bouwen. De VPS’en van TransIP komen standaard met veel functionaliteiten. Zo kun je gratis gebruikmaken van de mailserver om vanaf je eigen VPS te mailen en wordt er elke vier uur gratis een automatische back-up van je systeem gemaakt. Kijk ook of een VPS iets voor jou is en start nu jouw gratis maand.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment