Aantal cloudvacatures groeit razendsnel

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 12 jul 2017 in nieuws

Het aantal cloudvacatures groeit bijna dubbel zo snel als het aanbod van de gehele IT-sector. Dat blijkt uit onderzoek van metabanenzoekmachine Joblift.

Wel blijft het aantal vacatures voor cloudbeveiligers relatief laag en staan de vacatures die worden uitgeschreven duidelijk langer open dan andere cloudvacatures. Het MKB, dat enkele jaren geleden nog niet echt warmliep voor het gebruik van de cloud, is deze achterstand aan het inlopen.

54 procent van alle vacatures werden door het MKB uitgeschreven. Ter vergelijking: over de gehele Nederlandse arbeidsmarkt ligt dit percentage op 51 procent. Niet geheel verassend zijn het wel grote bedrijven die de meeste vacatures uitschreven: Oracle staat met 314 vacatures duidelijk op nummer een, gevolgd door Microsoft (76 vacatures) en Sogeti (69 vacatures).

Sinds juli 2014 werden er in Nederland 5.604 cloudvacatures uitgeschreven. De gemiddelde maandelijkse vacaturegroei over deze periode was 5,7 procent, een duidelijk verschil met de 3,2 procent van de vacaturegroei in de gehele IT-sector gedurende deze periode.

Niet alleen de groei, maar ook het aantal cloudvacatures is hoog in vergelijking met andere opkomende technologieën, zoals internet of things (389 vacatures) en blockchain (178 vacatures in het afgelopen jaar).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment