Ford met honderden persoonlijke videoreclames op Facebook

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 07 jul 2017 in nieuws

Ford start in Europa een videocampagne op Facebook en Instagram. Iedere commercial wordt op inhoudelijk gezien dynamisch gegenereerd op basis van het kijkersprofiel. Daardoor ontstaan makkelijk honderden variaties op die ene clip.

De campagne is always on. Er is geen begin- en einddatum van de campagne. Hij wordt constant geoptimaliseerd.

Elke gebruiker krijgt een video te zien die specifiek afgestemd is op zijn of haar interesse, gedrag of demografisch profiel. Deze campagne vloeit voort uit een samenwerking tussen Facebook en GroupM en Greenhouse Group en is de eerste campagne in Europa waarbij dynamische video op dergelijke schaal toegepast wordt binnen de apps van Facebook en Instagram.

Nathan van der Horst, verantwoordelijk voor concept en executie van deze campagne bij Greenhouse Group, zegt dat de inhoudelijke variaties in de commercial op meerdere vlakken zichtbaar zijn. De eerste vier seconden van de video kan verschillen pert persoon, de tekstoverlay en ook de auto die getoond wordt.

“Voor ons is dit een uitgelezen kans om te ontdekken hoe we nieuwe technologische mogelijkheden in het online video landschap kunnen integreren. Deze samenwerking met Facebook biedt ons de kans om te experimenteren met dynamische en persoonlijk relevante video advertenties.”

Voor targeting en distributie gebruikt Van der Horst de diensten van het Finse Smartly.io.

Foto: panmike1 (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment