Linux malware in de lift

Geen reacties
Tags: ,
Posted 06 jul 2017 in nieuws

Ruim een derde van alle gedetecteerde topdreigingen bestond in het eerste kwartaal van 2017 uit Linux-malware. Dat is een van conclusies uit het nieuwe Internet Security Report van WatchGuard Technologies. Vergeleken met het vierde kwartaal van 2016 daalde de hoeveelheid gedetecteerde malware fors.

Linux-malware maakte in het eerste kwartaal van 2017 36 procent uit van de topdreigingen die WatchGuard detecteerde. De populariteit van Linux/Exploit, Linux/Downloader en Linux/Flooder demonstreert dat aanvallers hun aandacht verleggen naar Linux-servers en IoT-apparatuur. Gebruikers moeten volgens WatchGuard dan ook meer aandacht besteden aan een gelaagde beveiliging van Linux-servers en Linux-gebaseerde IoT-apparaten.

Maar liefst 38 procent van alle door WatchGuard gedetecteerde dreigingen glipte in het eerste kwartaal van 2017 door de filters van de traditionele AV-oplossingen. Een kwartaal eerder was dit nog 30 procent. Zero-days slagen er dus steeds beter in om de antivirus te ‘ontwijken’.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment