‘Ruim vier op vijf verzekeraars ziet omzet in gevaar door tech’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 06 jul 2017 in nieuws

86 procent van de verzekeraars ziet zijn omzet in gevaar door nieuwe technologieën in de sector. Het merendeel wil daarom in InsurTech investeren. Toch zijn er zorgen over regulering en privacy, zo blijkt uit onderzoek van accountants- en advieskantoor PwC.

Het merendeel van de verzekeraars verwacht dat tot 20 procent van zijn omzet gevaar loopt door InsurTech. Een op de vijf meent dat dit op kan lopen tot 40 procent, en tien procent schat het risico nog hoger in.

Maar naast risico’s zien verzekeraars in toenemende mate ook kansen. Ruim de helft geeft innovatie een belangrijke plek in zijn beleidsstrategie. Ook zijn verzekeraars actiever dan voorheen in het volgen van en reageren op innoverende technologieën.

Verzekeraars willen vooral investeren in data-analyse, blockchain en mobiele applicaties. 94 procent van de verzekeraars vindt innovatie op het gebied van klantinteractie en risico-inzicht het belangrijkst.

Bijna de helft krijgt hulp van een InsurTech partner, oftewek bedrijven die verzekeraars data beter helpen te benutten. Hiermee kunnen verzekeraars bijvoorbeeld nieuwe marktsegmenten aanboren, schades en dus claims voorkomen of producten verbeteren doordat ze de klant beter begrijpen.

Blockchain wekt ook de interesse van verzekeraars, bijvoorbeeld om claimprocessen verder te automatiseren. 68 procent wil die technologie in 2018 in zijn productiesysteem hebben. Toch loopt het momenteel nog geen storm: het komende jaar gaat 8 procent erin investeren.

Op het gebied van digitale interactie is echter nog veel winst te behalen. 16 procent van de klanten neem contact op met hun verzekeraar via een app, 25 procent via de website. Verzekeraars verwachten echter dat dit de komende jaren oploopt tot boven de 80 procent, waardoor investeringen hoognodig zijn. Ruim de helft (58 procent) gaat daar komend jaar mee aan de slag.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment