ACM trekt informatienummer YouTube-vlogger in

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 06 jul 2017 in nieuws

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het informatienummer 0909-0400528 van YouTube-vlogger Snapking uit de lucht gehaald. De vlogger spoorde bellers aan om te bellen naar dit nummer zonder dat duidelijk was onder welke voorwaarden zij hem te spreken kregen. De bellers werden vervolgens lang in de wacht gezet zonder dat zij iemand aan de lijn kregen.

De ACM kreeg verschillende klachten over het informatienummer. Consumenten klaagden vooral omdat voornamelijk minderjarige bellers werden misleid.

Uit onderzoek van de ACM blijkt dat tussen 21 maart en 14 april 2017 ruim zesduizend keer is gebeld naar het informatienummer. In slechts vijf gevallen kreeg een beller Snapking ook daadwerkelijk aan de lijn. De totale belkosten voor consumenten bedragen ruim 13 duizend euro. Om verdere schade voor consumenten te voorkomen heeft de ACM het nummer ingetrokken.

Bellers naar een informatienummer moeten vooraf weten wat ze betalen en wat de andere voorwaarden van het gesprek zijn.

RTL beëindigde vorig jaar al de samenwerking met SnapKing nadat er schokkend filmpje online verscheen waarin hij een Chinese jonge vrouw uitscheldt omdat hij zijn bestelde maaltijd niet op tijd krijgt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment