NPO mag rechtenentiteit oprichten

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 04 jul 2017 in nieuws

De NPO mag van het Commissariaat voor de Media een rechtenentiteit als nevenactiviteit oprichten. Het doel van de entiteit – in de vorm van een coöperatie – is tweeledig: zowel het beheren van (programma)rechten van de landelijke publieke omroepen, als het exploiteren hiervan.

De landelijke publieke omroepen beogen hiermee een efficiëntieslag te maken en een kostenbesparing door te voeren. Alle publieke omroepen maken deel uit van de samenwerking, ook HUMAN, WNL en PowNed.

De omroepen willen kunnen optreden als agent bij de licentiëring van rechten aan binnenlandse video on demand-diensten en — op termijn — bij de internationale exploitatie van media-aanbod en formats van de leden van de coöperatie.

Als voorwaarde geldt dat de coöperatie jaarlijks – binnen zes maanden na afloop van het boekjaar – aan het Commissariaat een kopie van de jaarrekening verstrekt. In het eerste jaar moet de coöperatie binnen drie maanden na afloop van het eerste halfjaar een halfjaarrekening indienen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment