Online ticketverkopers moeten onvermijdbare kosten opnemen in prijs

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 04 jul 2017 in nieuws

Online aanbieders van concert-, theater- en festivaltickets moeten zich aan de regels houden voor het duidelijk vermelden van prijzen. Verplichte kosten worden nog te vaak verzwegen. Dat constateert toezichthouder ACM.

Nu is het vaak zo dat er tijdens het boekingsproces nog allerlei verplichte kosten bijkomen voor de consument. Dit mag niet. De wet schrijft voor dat de aanbieder kosten die onvermijdbaar zijn in de basisprijs moet opnemen.
Verplichte kosten die gelden per boeking (dus niet per kaartje) moet de aanbieder bij de start van de boeking duidelijk vermelden. Kosten voor extra keuzemogelijkheden die niet verplicht zijn, mag de aanbieder later in het boekingsproces vermelden.

Duidelijke prijzen zijn niet alleen belangrijk voor consumenten, maar ook voor ondernemers die met elkaar concurreren, zegt Bernadette van Buchem, directeur consumenten van de ACM, in een toelichting.

De ACM heeft het thema ‘duidelijke tarieven en voorwaarden’ hoog op haar agenda staan. Met duidelijke prijzen kunnen consumenten producten en diensten eenvoudiger vergelijken.

Online aanbieders van tickets krijgen tot 1 oktober de tijd om hun praktijk aan te passen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment