Amerikaans laptopverbod leidt tot sterke vermindering vluchten

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 04 jul 2017 in nieuws

Een algemeen laptopverbod op vluchten naar de VS zou desastreuze gevolgen hebben gehad voor luchtvaartmaatschappijen. Sinds het verbod van kracht is voor een aantal Arabische landen, is het aantal Emirates-vluchten vanuit Dubai alleen al met 20 procent gedaald.

Een algemeen laptopverbod op vluchten vanuit Europa naar de VS is voorlopig van de baan. Luchtvaartmaatschappijen die op de Verenigde Staten vliegen moeten wel striktere veiligheidsmaatregelen nemen, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid vorige week bekend gemaakt.

Directe aanleiding voor het voorgenomen verbod waren inlichtingen eerder dit jaar over de ontwikkeling van een iPad bom.

Kennelijk zijn de Amerikanen gezwicht voor zware druk vanuit de reiswereld. De Amerikaanse branchevereniging Airlines for America waarschuwde al voor grotere frustraties op luchthavens. De luchtvaartbranche meende bovendien dat een verbod niet effectief zou zijn. Laptops in het ruim van het vliegtuig kunnen evengoed ontploffen.

Het is de vraag of het laptopverbod voor Arabische landen gehandhaafd blijft. Voor het vliegveld van Abu Dhabi geldt het verbod al niet meer nu het vliegveld strengere controles heeft toegezegd. De kans is groot dat Dubai International Airport zal gaan volgen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment