‘Dekking snel internet hoger dan de vraag’

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 03 jul 2017 in nieuws

De vraag naar snel internet blijft nog achter bij het aanbod. Dat blijkt uit onderzoek van Dialogic. Negentig procent van de Nederlandse huishoudens heeft de beschikking over een verbinding van 100 Mbps of meer, maar slechts 35 procent neemt daadwerkelijk een abonnement met die snelheid af.

Op het gebied van snelheid en dekking van het breedbandnetwerk behoort Nederland tot de Europese top, maar we doen nog betrekkelijk weinig met die capaciteit.

Branche-organisatie NLConnect geeft als gedeeltelijke verklaring het DSL-aanbod van KPN. KPN claimt anno 2017 75 procent van de woningen in Nederland met snelheden van 100 Mbps te dekken. Maar vermoedelijk is dat slechts de theoretische dekking en zal de snelheid in de praktijk lager uitvallen.

Het aantal aansluitingen van apparaten die in verbinding staan met het internet ging vorig jaar met ruim 9 procent omhoog. Het aantal machine-to-machine aansluitingen zal volgens een voorzichtige prognose in 2020 verdrievoudigd zijn en zo’n 40 procent van alle mobiele aansluitingen vormen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment