Nieuwe app voor Nederlanders met vakantiebestemming Iran


Een nieuwe app moet Nederlanders die naar Iran op vakantie gaan ondersteunen bij hun reis. Het video- en reisgidsenplatform REiSREPORT heeft de app gelanceerd. Bij succes volgen meer bestemmingen, laat medeoprichter Godfried van Loo weten.

De app houdt de gebruiker op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen via pushnotificaties en biedt de mogelijkheid realtime met andere Nederlanders en Belgen in contact te komen en vanuit de app betrouwbare taxi’s, gidsen en hotels te boeken. De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Waarom hebben jullie voor Iran gekozen?

“Iran is de bakermat van de beschaving met een ongekende geschiedenis, rijke cultuur en een gastvrijheid en hartelijkheid die je nergens anders vindt. Men is erg nieuwsgierig en verwelkomt je met open armen. Het toerisme in Iran is enorm in opkomst terwijl de sector zich nog sterk moet ontwikkelen. Zo zijn er in het hoogseizoen veel te weinig hotels. Juist door het opkomende karakter zien we hier en daar nog wat onduidelijkheid en onzekerheid bij reizigers. Sinds het opheffen van een deel van de sancties in 2015 is er namelijk enorm veel veranderd maar je weet niet altijd wat. Creditcards en pinpassen zijn bijvoorbeeld nog altijd nutteloos in Iran dus je moet al je contant geld meenemen.“

Wat is jullie verdienmodel?

“We hebben verschillende verdienmodellen. Sommige zijn al verwerkt in de app, andere zullen volgen. Ten eerste krijgen we commissie over de boekingen die via de app worden gedaan, zoals  gidsen, hotels en chauffeurs. Meer diensten zullen volgen. Dit is een samenwerking met onze partner Middenoostenreizen.com. Ten tweede richten we ons op adverteerders, die branded content, in-content advertenties en branded app onderdelen kunnen afnemen. Ten derde is er een shop in de app waar we samen met partners relevante producten een podium bieden en verkopen. Verder zijn we met twee andere modellen bezig die we in onze volgende update en toekomstige apps zullen verwerken.”

Zijn er plannen voor andere bestemmingen?

“Zeker! Mijn medeoprichter Marlou Jacobs en ik reizen volgende week naar de Balkan. REiSREPORT is onze fulltime onderneming dus er zijn zeker ideeën voor volgende bestemmingen die een app verdienen, maar we laten ons uiteraard ook leiden door adverteerders. De komende weken vullen we onze YouTube en social kanalen nog aan met tientallen video’s van Iran, die uiteraard ook weer in de app terecht komen.”

In hoeverre nemen jullie verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de app-gebruiker? Als de situatie ter plaatse bijvoorbeeld dusdanig verslechtert dat mensen extra maatregelen moeten treffen, worden die dan gecommuniceerd?

“Iedereen is uiteraard altijd verantwoordelijkheid voor eigen veiligheid. Wel helpen we met de app graag mee die veiligheid te vergroten. Zo beschikt de app over pushnotificaties die wij uitsturen. Zodra bijvoorbeeld Buitenlandse Zaken een update doet, zullen wij die eveneens doorsturen. We zijn al in gesprek met BZ om deze push notificaties nog sneller te kunnen ontvangen. De app verkrijgt overigens wel zijn data via internet, dus een internetconnectie zal altijd vereist zijn.”

 

 Lees het volledige bericht op Emerce »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.