‘Amerikanen boeken meer reizen via smartphone’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 22 jun 2017 in nieuws

Mobile zal in de VS dit jaar goed zijn voor 40 procent van de online geboekte reizen, oftewel 76 miljard dollar. Dit is een toename van 16,7 procent vergeleken met vorig jaar, heeft eMarketer becijferd.

De totale uitgaven aan ‘digital travel’ zullen dit jaar 190 miljard dollar bedragen. Het gaat hierbij om vliegtickets, autoverhuur, hotels en andere accommodaties (inclusief Airbnb), cruises en overig transport.

Het aandeel desktop en laptop daalt met 1,6 procent en die afname zet door, is de verwachting van eMarketer. In 2021 zal mobile goed zijn voor bijna de helft van alle online boekingen.

US travel sales eMarketer

Overigens gebruiken Amerikaanse reizigers vooral hun smartphone om reizen te boeken: 81,2 procent geeft daar de voorkeur aan, wat neerkomt op 57,5 miljoen mensen, een toename van 14,1 procent vergeleken met vorig jaar.

US Mobile Travel

In Nederland is de smartphone bij lange na niet zo’n populair boekingsmiddel, bleek in januari uit cijfers van NBTC NIPO. Eenentachtig procent van de reizen wordt hier online geregeld, waarvan slechts 2 procent via de smartphone. De tablet staat op 12 procent.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment