Betaalplatform Stripe nu officieel in de Benelux

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 20 jun 2017 in nieuws

Het Amerikaanse online betaalplatform Stripe is vandaag in de Benelux officieel van start gegaan. Afgelopen najaar werd al een Head of Benelux aangesteld in de persoon van Duco van Lanschot.

Stripe werd vijf jaar geleden opgericht door de Ierse John (foto) en Patrick Collision. Daarna is het bedrijf snel gegroeid. Bestaande klanten van Stripe zijn Facebook, Kickstarter, Lyft, Slack en Salesforce. In Nederland maken onder andere WeTransfer, Bynder, Deliveroo en Catawiki al gebruik van de betaaldiensten van Stripe.

Ontwikkelaars kunnen Stripe Payments vrij makkelijk integreren in hun applicaties, waarna consumenten uit de hele wereld online kunnen betalen. Specifiek voor marktplaatsen is er Stripe Connect, dat betalingen tussen aanbieders en klanten afhandelt.

De betaalinterface volledig aan te passen. Een aantal jaar geleden werd de interface van Stripe al vertaald naar het Nederlands. Alle betaalgegevens worden opgeslagen in de systemen van Stripe, die volgens het bedrijf voldoen aan de Payment Card Industry Data Security Standaard (PCI DSS) voor databeveiliging. Stripe is gecertificeerd als PCI Service Provider Level 1: het hoogste certificeringsniveau.

Stripe rekent 25 eurocent en 1,4 procent van het transactiebedrag voor Europese creditcards en 25 eurocent en 2,9 procent per transactie voor niet-Europese creditcards. Ook andere betaalmethoden worden ondersteund, zoals iDEAL, Bancontact, Apple Pay, Android Pay en SEPA Direct Debit, SOFORT en Giropay. Zie de prijsinformatie van Stripe voor de exacte voorwaarden/kosten per betaalmethode.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment