Webwinkel Centralpoint.nl naar Infotheek

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 20 jun 2017 in nieuws

Infotheek Group neemt voor een onbekend bedrag webwinkel Centralpoint.nl over. Door de overname ontstaat een bedrijf met een omzet van ruim 700 miljoen euro en circa 900 medewerkers in veertien landen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog akkoord gaan met de overname.

Centralpoint.nl is in 2001 opgericht door Brian Speelman en groeide sindsdien uit tot de grootste zakelijke IT-leverancier van Nederland met een omzet van 120 miljoen euro. Infotheek neemt de aandelen over van Greenfield Capital Partners en Brian Speelman.

Met de acquisitie wil Infotheek Group concurreren met de Europese IT-top, zo staat vanochtend te lezen in het persbericht. De overname past in de consolidatietrend die al enkele jaren gaande is op de Europese IT-markt.

Men ziet het samengaan dan ook als de ‘ultieme formule’ om te blijven innoveren en de organische groei te versnellen. ‘We blijven investeren in een efficiënt bestelproces, snelle leveringen, innovatieve dienstverlening en optimale ondersteuning vanuit onze online, field- en telesalesteam.’

Infotheek Group bestaat sinds 1991 en bestaat uit meerdere labels, waaronder resellers Infotheek en Scholten Awater, distributeur Xeptor, consumentenwebshop 4Launch en Stichting IT4Kids. Bij Infotheek Group werken ruim 800 medewerkers, verspreid over 24 vestigingen in Europa.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment