Zalando begint fulfillment voor derde partijen

Geen reacties
Tags:
Posted 19 jun 2017 in nieuws

Webwinkels en merken die zelf minder of geen voorraad willen aanhouden kunnen opslag en fulfillment van hun handelswaar aan Zalando uitbesteden.

Dat vloeit voort uit de jivegang van Zalando Fulfillment Solutions voor de Duitse markt. Dat is een dienst voor de zakelijke markt. Consumenten merken er niet bijster veel van, al kunnen ze wel profiteren van de snelle leveringsopties die Zalando in grote steden biedt. Bestellen en ontvangen op dezelfde dag.

Klanten van deze B2B-diensten leggen hun handelswaar in de magazijnen van Zalando. Deze zal bij binnenkomende orders de picking, parking en verzending doen voor de retailers en merken. Ook de retourzendingen worden verwerkt. Dit alles tegen een commissievergoeding.

Zalando testte Fulfillment Solutions sinds einde 2016 en neemt het nu in Duitsland in bedrijf. De eerste grote klant die zich bekendmaakt is het bedrijf Bestseller, waar onder meer Vero Moda, Jack Jones en Miinto onder vallen.

De woordvoerder van Zalando in Duitsland was kort voor publicatie niet in de gelegenheid antwoord te geven op de vraag of en, zo ja, wanneer de Nederlandse markt van deze B2B-dienst gebruik kan maken. Dat dat komt ligt voor de hand, aangezien Zalando.nl draait op de infrastructuur voor de Duitse markt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment