Gamesbedrijven in Arnhem verenigen zich in Gamepact Gelderland

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 19 jun 2017 in nieuws

Vier Arnhemse gamebedrijven hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken onder de naam Gamepact Gelderland. Het nieuwe samenwerkingsverband wordt een multi-disciplinaire gaming netwerkorganisatie die elk vraagstuk op het gebied van games, gamification, game-evenementen, game-lanceringen wil faciliteren, begeleiden en oplossen.

Gamepact Gelderland is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Yellow Riders, Gamestad, Weber Interactive en Vertigo 6, vier partijen die op verschillende gebieden bezig zijn met gaming en zich allen in de ‘gaming corridor’ bevinden in de Arnhemse binnenstad.

Yellow Riders helpt bij het ontwikkelen van games voor gedragsverandering, verbinding en motivatie. Weber Interactive ontwikkelt websites, apps en (online) games. Gamestad Arnhem enthousiasmeert jonge gamers om games te maken tijdens events en bijeenkomsten. Vertigo 6 is een marketing- en pr-bureau dat werkt voor internationale gamesuitgevers zoals Electronic Arts, Jagex en Bandai Namco en hen ondersteunt op het gebied van marketing en PR in de Benelux en Scandinavië.

Er zijn meerdere gamecollectieven in Nederland, maar deze zijn vaak gericht op een specifiek onderdeel van het maken van een game, zegt de nieuwe organisarie. Gamepact Gelderland houdt zich bezig met het het gehele creatieproces; van idee en financiering tot aan het in de markt zetten van een product.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment