‘Wij moeten toezien hoe Ubers de stad leegroven’

Geen reacties
Posted 19 jun 2017 in nieuws

Het bedrijf Take a Taxi wil via een WOB-verzoek achterhalen welke contacten en afspraken er zijn tussen de gemeente Amsterdam en taxidienst Uber. Men vindt het oneerlijk en zelfs verdacht hoe verschillend de gemeente omgaat met taxichauffeurs. ‘Kwaliteitstaxi’s worden constant op straat gecontroleerd, terwijl chauffeurs van taxidienst Uber en snorders lekker hun illegale gang kunnen gaan.’

Take a Taxi is een Toegelaten Taxi Organisatie. Die moet aan speciale veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen. Alleen chauffeurs van zo’n TTO mogen passagiers op standplaatsen en van straat meenemen. Chauffeurs van Uber mogen alleen klanten vervoeren op afspraak.

Maar de Uberchauffeurs houden zich niet aan de regels, zegt voorzitter Ruud Lagerwaard van Take a Taxi tegen AT5. ‘Chauffeurs die netjes staan te wachten op een taxistandplaats zien hoe Ubers de stad leegroven om nog wat bij te verdienen bovenop hun karige inkomen”

Ex-Ubers die bij het bedrijf in dienst zijn bevestigen de vermoedens en ‘handhavers van de gemeente vertellen ons zelfs dat ze bijna niet optreden tegen snorders en Ubers.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment